Over Veerkrachtig Schijndel

energie schijndelOm onze kinderen en kleinkinderen een duurzame toekomst te kunnen garanderen, moet er veel veranderen. Een verandering van een lineaire naar een circulaire economie en verandering van energiesystemen. Van afval naar grondstof. Van fossiele energie naar duurzame energie. Ook zal er een verandering in denken en handelen moeten plaatsvinden. Van winst ‘voor mij’ naar nut en voordeel ‘voor ons’. Nieuwe businessmodellen zijn nodig en de oude zullen verdwijnen. Vanzelf. We zien het nu al om ons heen. We leven in een geweldige tijd als je het wilt zien en als je wilt veranderen!

Een belangrijke reden om aan verandering bij te dragen en deel te nemen aan een duurzaam initiatief: het is geweldig om te doen! Veel te leren, ontdekken door fouten te maken, met geweldige mensen samen te werken en resultaten te boeken. Samen veranderen met mensen om je heen die dromen en initiatieven hebben. Verander deGroeicirkel-tuin001 wereld, begin bij jezelf en je naaste omgeving.

Veerkrachtig Schijndel wil door concrete projecten en initiatieven laten zien dat duurzaamheid een kwestie van beginnen en doorpakken is. Energie Coöperatie Schijndel, de moestuin aan de Floralaan en het moestuinbakkenproject zijn al concrete voorbeelden.

Wat kun jij (op korte termijn) veranderen? Laat het ons weten!